У Франківську 2,5 мільйони гривень витратять на перебудову зовнішніх мереж будинків КЕЧу


«Прикарпаттяобленерго» приступило до другої черги робіт з перебудови електричних мереж 0,4 кВ житлових будинків, які раніше належали КЕЧ району. Цього року на ці роботи в інвестпрограмі компанії передбачено 2,5 млн. гривень.

Наразі аварійний стан внутрішніх та зовнішніх електричних мереж КЕЧівських будинків є великою проблемою для Івано-Франківська. Адже через їх зношеність страждає надійність електропостачання цілих мікрорайонів.

Проект з перебудови цих муніципальних електромереж розрахований до 2016 року і на нього в інвестпрограмі енергетиків передбачено майже 9 мільйонів гривень. Кроки до оновлення зовнішніх мереж це виконання зобов‘язань ПАТ «Прикарпаттяобленерго», які у березні 2013 року були прописані у Меморандумі про взаєморозуміння та співпрацю у галузі покращення соціальної інфраструктури міста Івано-Франківська з мерією обласного центру.

Роботи з перебудови мереж, які раніше належали КЕЧ району, розпочалися ще минулого року. Для якіснішого електропостачання було встановлено розвантажувальну трансформаторну підстанцію та реконструйовано повітряні електролінії 0,4 кВ. Перший етап будівництва ліній електропередавання охопив вулиці Чорновола, Карпатської Січі, Галечко.

А вже цього року роботи будуть зосереджені у житлових будинках на вулицях Чорновола (кінець), Довженка, Національної Гвардії, які є на балансі КП «Дирекція замовника». 
Наразі енергетики виготовили технічний проект