Депутата облради відправили під арешт з правом застави за продаж автівок для ЗСУ


Суд визначив міру запобіжного заходу керівнику прикарпатського благодійного фонду, котрий продавав волонтерам автомобілі, які були ввезені, як гуманітарна допомога.

У суботу 6 серпня до Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжного заходу, було доставлено керівника одного із місцевих благодійних фондів мешканця міста Долина Калуського району депутата Івано-Франківської обласної ради 1973 року народження, якого досудове слідство обґрунтовано підозрює у вичинені злочину передбаченого ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Із матеріалів слідства, судом було встановлено, що затриманий, через благодійний фонд, який він очолює, ввозив на територію України автомобілі, декларуючи їх, як гуманітарну допомогу підрозділам ЗСУ.

Про те, знаючи про кримінальну відповідальність за продаж гуманітарної допомоги, він не передавав їх українській армії, а здійснив продаж одного із автомобілів (карета швидкої допомоги марки «OPEL») місцевим волонтерам за $12 тисяч. Після чого був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Під час судового засідання, судом було заслухано позиції сторін, вивчено матеріали справи та досліджено надані докази.

Враховуючи той факт, що вчинений затриманим злочин дискредитує та підриває довіру до волонтерського руху в Україні, суд визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також судом було враховано, що вчинений підозрюваною особою злочин, носить ненасильницький характер. Тому згідно чинного законодавства, йому було також визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді можливості внесення грошової застави, у розмірі однієї тисячі прожиткових мінімумів для працездатних осіб (два мільйони чотириста вісімдесят одну тисячу гривень).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!