У Франківську мешканці 25 будинків можуть залишитися на зиму без гарячої води


Як пояснив заступник начальника департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Василь Білик, жителі цих будинків відмовилися співфінансувати ремонт підвальних розгалужень мережі водопостачання.

Все через те, що майже 70% жителів цих будинків вже давно перейшли на індивідуальне опалення, тож відповідно вони й відмовилися від співфінансування. Подекуди зазначає комунальник, у будинках лише 2-3 квартири, що користуються центральним опаленням.  

Втім, у мерії переживають, що з настанням серйозніших холодів люди прийдуть під адмінбудинок. Тож під час засідання виконавчого комітету чиновники вирішували, як бути у такій ситуації, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Відтак, мер Анушкевичус попросив, що йому надали список скільки конкретно людей із цих 25 будинків залишаться без гарячої води та попросив висловлювати варіанти як вирішити проблему.

За словами пана Білика, ймовірно, що на центральному опаленні залишилися малозабезпечені родини, які не мають можливості встановити бойлери. Тому запропонував виділити одноразову допомогу всім таким родинам з міського бюджету, щоб закупити та поставити бойлери.

Мер Анушкевичус підтримав таку ідею, адже за його словами, виділити кілька тисяч і встановити водонагрівачі дешевше, ніж робити підвальні розгалуження, на ремонт яких потрібно сотні тисяч гривень.  

Та наразі комунальники мають вивчити скільки таких квартир, що потребують бойлерів, а далі мешканцям цих будинків встановлять водонагрівачі під відповідним контролем.