У Франківську провели годину пам’яті «З когорти нескорених»


19 лютого у приміщенні ПТУ №13 (м. Івано-Франківськ, вул.Пасічна, 10-а) в рамках героїко-патріотичного виховання молоді відбулася година пам’яті «З когорти нескорених», присвячена 69-ій річниці з дня загибелі командира УПА-Захід Василя Андрусяка – Різуна.

Андрусяк Василь – один із визначних діячів визвольного руху ОУН-УПА, знаний під псевдонімами; «Чорний», «Грегіт», «Коваль», «Різун», «Різьбар», полковник УПА, командир відтинку “Чорний ліс”(1945-1946), а також відомий стратег з переможних численних боїв. Він був талановитим тактиком, сміливим та мужнім вояком.  Ставився з великою любов’ю до своїх друзів по зброї, і  для нього Україна була понад усе.

Про безсмертну історичну постать героя розповідали молодому поколінню наших сучасників старший науковий співробітник Музею-меморіалу «Дем’янів Лаз» Володимир Бакала та викладач історії ПТУ №13 Марія Басараб. Історики майстерно пов’язали історичні події в Україні середини 20 сторіччя з сьогоденням, акцентуючи на патріотизм та героїзм українського народу в боротьбі за свою свободу та незалежність.

В заході взяли участь учні першого курсу ПТУ №13.

Захід був організований та проведений творчими працівниками Міського Народного дому.