В Франківську запустили сервіс онлайн-консультацій міської влади з мешканцями


Для залучення мешканців до участі у виробленні місцевої політики в різних сферах івано-франківська міська влада запустила в тестовому форматі сервіс онлайн-консультацій.

Цим мерія має на меті залучити мешканців, представників бізнесу, неурядового сектору та ін. до обговорення проєктів нормативно-правових актів міської ради, її виконавчого комітету та розпоряджень міського голови.

Це вдалося завдяки співпраці Департаменту стратегічного розвитку, цифрових трансформацій Івано-Франківської міської ради та громадської організації «Івано-Франківський регіональний центр» в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Планується, що у разі розробки структурними підрозділами мерії проєктів рішень міської ради, виконавчого комітету з важливих питань, які стосуються широкого кола мешканців чи бізнесу, вони будуть розміщуватися на національній платформі електронної демократії та іванофранківці зможуть його коментувати та надавати пропозиції. При цьому всі дописи будуть відкритими та кожен матиме можливість з ними ознайомитися. Національну платформу е-демократії E-DEM створено Фондом Східна Європа в межах швейцарсько-української Програми EGAP.

Першим таким документом, який «цифровий» департамент пропонує до обговорення, є Положення про робочу групу з цифрового розвитку Івано-Франківської громади. Вже сформовано її склад та ближчим часом відбудеться перше засідання, під час якого й буде розглядатися положення про її роботу. 

Взяти участь в обговорення проєкту положення про робочу групу можна за посиланням

Наразі триває тестовий режим онлайн-консультацій. Згодом буде розроблено порядок проведення публічних онлайн-консультацій для його «узаконення» на рівні громади та створення єдиних правил їх проведення. 

Також проводиться робота з інвентаризації комунальних електронних інформаційних ресурсів – електронних інформаційних систем, сайтів, мобільних додатків, які обслуговують структури міської влади, комунальні підприємства, установи, організації. Невдовзі підсумки роботи будуть представлені у відкритому доступі. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!