У Франківську затвердили електронну реєстрацію в 1 клас. Як зареєструватися


Івано-Франківська міська рада прийняла рішення про порядок електронної реєстрації дітей до 1-х класів закладів загальної середньої освіти.

Як пояснив директор Департаменту освіти та науки Ігор Максимчук, з 1 березня батьки зможуть зареєструвати майбутніх першокласників або на порталі Bloqly, або безпосередньо в навчальному закладі, інформує Бліц-Інфо.

"Зареєструвати дитину можна в декілька закладів одночасно. Упродовж 10 днів, але не пізніше 31 травня подати документи до пріоритетного закладу. Заявки у всі інші заклади будуть скасовані. Але хочу зауважити, що існують пріоритети до зарахування. Це в першу чергу освітні округи, де проживає дитина. Також, якщо є старші брат чи сестра в тому закладі, якщо батько чи мати працюють там. Електронна реєстрація допоможе зробити доступ до освіти рівним для всіх дітей", - пояснив Максимчук.

Електронна реєстрація та зарахування дітей на навчальний рік буде здійснюватися у два етапи:

I  етап - з 1 березня до 31 травня;

II етап - (виключно на вільні місця) після 1 червня.

Водночас зарахування дитини до закладу освіти також буде у два етапи:

I  етап - до 31 травня,

II етап - (виключно на вільні місця) після 1 червня.

Електронну реєстрацію дитини в перші класи закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської міської територіальної громади може здійснювати:

- один з батьків або законний представник дитини самостійно.

- адміністратор навчального закладу (за зверненням батьків).

Інформація щодо статусу обробки заявки ("Отримано", "На розгляді", "Скасовано", "Відмовлено", "Підтверджено") надходитиме одному з батьків або законному представнику дитини на вказану ними адресу електронної пошти.

Адміністратор закладу освіти здійснює реєстрацію заявки в електронному реєстрі за зверненням батьків на підставі подання ними повного переліку документів:

- Заява про зарахування дитини до першого класу закладу освіти від одного з батьків дитини (законного представника), поданої особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника).

- Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти.

- Оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду».

- Копія та оригінал документа, що підтверджує місце проживання дитини (для підтвердження права на першочергове зарахування). Підтвердити місце проживання дитини можна документами визначеними у п.8 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів».

- У випадку подання документів на вільні місця, до необхідних документів додається також довідка від закладу освіти, на території обслуговування якого проживає дитина, про її відрахування із цього закладу чи незарахування до нього. Така довідка має бути видана закладом освіти, на території якого проживає ця дитина, впродовж одного робочого дня з дати звернення одного з батьків дитини.

- У випадку зарахування дитини з особливими освітніми потребами до інклюзивного чи спеціального класу до заяви додається висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини

При самостійній реєстрації один з батьків або законний представник дитини самостійно виконує такий алгоритм:

1. Один з батьків або законний представник заповнює форму «Зареєструватися» на першій сторінці сайту у формі вводить свою адресу електронної пошти і пароль, для завершення реєстрації проходить перевірку капчі, погоджується з ліцензійною угодою, натискає кнопку «Зареєструватися».

2. Після реєстрації один з батьків або законний представник підтверджує свою поштову адресу, переходить за надісланим у листі посиланням і підтверджує реєстрацію.

3. Після успішної реєстрації один з батьків або законний представник заходить на сайт, переходить у вкладку «Діти» та заповнює всі дані дитини, позначені зірочкою (*). Заявки, у яких заповненні не всі поля, до розгляду не беруться та автоматично відхиляються.

Після реєстрації дитини один з батьків або законний представник дитини мають право подати електронну заявку (перейти у вкладку «Заклади») до закладу освіти, на території обслуговування якого вони (їхня дитина) проживають, – зарахування до цієї школи дитині гарантується Законом. Також батьки мають право подати електронну заявку до будь-якого іншого закладу – до нього дитина може бути зарахована на вільні місця (зі вказаним пріоритетом у графі «Додаткова інформація»). 

Після отримання статусу «На розгляді» щодо зарахування дитини до першого класу один з батьків або законний представник упродовж 10 робочих днів, але не пізніше 31 травня, зобов’язані принести у вказаний заклад освіти копії та оригінали документів (див. вище) та написати відповідну заяву про зарахування до першого класу закладу освіти.

Якщо один з батьків або законний представник не подав документи до закладу освіти, заявка щодо підтвердження місця зарахування автоматично відхиляється. Надалі місце в реєстрі не відновлюється, а дитина може бути зарахована на загальних підставах у порядку загального реєстру після подання нової заявки.

Якщо ж один з батьків або законних представників подали декілька заявок на зарахування до першого класу закладів загальної середньої освіти, у них буде зарахована та, яку адміністратори підтвердять першою. У такому випадку інші заявки будуть автоматично відхилені.

Якщо кількість дітей, які мають право на першочергове зарахування, перевищує спроможність закладу освіти, невідкладно на вибір батьків таких дітей запропонують перелік закладів освіти, максимально доступних і наближених до місця їх проживання.

Зарахування впродовж навчального року здійснюється виключно на вільні місця в порядку надходження заяв про зарахування.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!