У Галичі планують облаштувати Алею пам’яті


Питанню встановлення в м. Галичі пам’ятника героям Небесної сотні та облаштування Алеї пам’яті була присвячена виїзна нарада, яку провів голова райдержадміністрації Ярослав Бартків.

Під час обговорення члени оргкомітету, серед яких представники районної, міської  влади, громадськості, фахові архітектори висловили свої думки щодо місця розташування майбутнього пам’ятника та облаштування Алеї пам’яті. Учасники наради наголошували на тому, що це має бути особливе місце, де люди зможуть віддати шану героям, які загинули на Майдані, і яке захочуть відвідувати як галичани, так і туристи. Присутні зійшлися на думці, що така алея має бути на відрізку дороги, яка з’єднує центр Галича і район Галич-Заріка.  

Таку точку зору підтримав і керівник району,  який наголосив на тому, що потрібно розвивати  і окультурювати не лише центр міста, але і його околиці.

За підсумками наради дано доручення до наступного засідання оргкомітету архітекторам  підготувати проектні пропозиції щодо облаштування алеї. Після остаточного узгодження всіх деталей, проект планується  почати втілювати у життя вже навесні. Щодо встановлення пам’ятника – це питання вимагає додаткового вивчення.  Буде організовано спеціальний конкурс, при цьому до уваги буде братися думка як громадськості, так і спеціалістів.