У Гошівському монастирі провели в останню путь отця Вінкентія Яніцького, який трагічно загинув у ДТП


У Гошівському монастирі отців Василіян 7 березня відбувся монаший похорон блаженної пам’яті отця Вінкентія Яніцького ЧСВВ, який внаслідок автокатастрофи відійшов до вічності 4 березня у м. Августові (Польща), на 42-му році життя та 25-му — чернечого покликання і 17-му — священнослужіння.

Похоронні богослужіння очолили два єпископи: преосвященний Владика Василій ТучапецьЧСВВ (Екзарх Харківський) та преосвященний Владика Йосафат Мощич (єпископ-помічник Івано-Франківської Архиєпархії).

З єпископами співслужили протоігумени Василіянських Провінцій в Україні: о. Пантелеймон Саламаха (Провінція Найсвятішого Спасителя) і о. Павло Райчинець (Провінція Святого Миколая), та близько 80 священнослужителів, з-поміж яких в основному були отці Василіяни, повідомляє прес-служба Провінції Святого Миколая.

Богослужіння розпочалися з монашого парастасу, після якого була відслужена заупокійна Архієрейська божественна літургія.

Владика Василій виголосив після літургії прощальне слово, в якому, на основі правд християнської віри про людське життя, смерть і воскресіння, пригадав земний шлях бл. пам. о. Вінкентія.

До присутніх, серед яких була й родина померлого, звернувся теж Владика Йосафат, закликавши усіх до заупокійних молитов і прощення.

В свою чергу, протоігумен о. Пантелеймон, зачитав листи-співчуття, які надійшли з приводу несподіваної смерті ієромонаха.

Після «останнього цілування», архієреї, співбрати по чину, родина, близькі і знайомі та всі присутні, процесійно відпровадили тіло покійного до монашого цвинтаря, де відбувся чин похорону.

Блаженної пам’яті ієромонах Вінкентій Яніцький ЧСВВ, останніми роками був Ігуменом Монастиря Святого Йосафта у Вільнюсі (Литва). Повертаючись з України до Литви, близько 7-ої години ранку, він зіткнувся з вантажівкою поблизу польського міста Августов при складних умовах видимості. Помер згодом у лікарні від отриманих травм, що були несумісні з життям.