У громаді на Надвірнянщині стимулюють розвиток бізнесу зменшенням податків


В Пасічнянській громаді запровадили мінімальні податки для дрібного бізнесу.

Про це в мережі розповів голова Пасічнянської громади Андрій Гунда, повідомляє "Блін-Інфо"

 - для першої групи ставку податку встановили мінімальну 5 % (а не максимальну 10 %, як в більшості громад області)

 - для другої групи ставку встановили мінімальну 10 % (а не максимальну 20 %, як в більшості громад області). Друга група - це магазинчики, їдальні, СТО, транспорт та інший дрібний бізнес.

"В умовах воєнного стану підтримка та допомога бізнесу є вкрай важливою! Зменшення податків - це важливо, адже кількість споживачів (покупців, пасажирів) зменшилася, дане рішення дасть змогу зменшити податкове навантаження на одного підприємця на 12 тис грн на рік! Сьогодні наші підприємці переживають нелегкі часи. Але не дивлячись на усі ці фактори економічний фронт наразі є другим фронтом, який є надзвичайно важливий, особливо в умовах ведення війни", - відзначив голова громади.

За словами Андрія Гунди, таке рішення сільрада прийняла ще у липні 2022 року, аби допомогти підприємцям вистояти у часі війни.

"Ми подумали, що краще нехай це будуть менші податки, аніж взагалі їхня відсутність. Крім того, є розрахунок, що так деякі підприємці вийдуть з тіні. Втім, не всі ФОПи про це знали, а податкова автоматично нарахувала максимальну ставку.Саме тому оприлюднили інформацію ще раз, аби зверталися і брали рішення ради та писали відповідну заяву у податковій. Загалом, оцінюємо цей крок позитивно - деякі підприємці, які були зареєстровані у сусідній громаді, перереєтровуються до нас, аби платити менше. Бюджет громади від цього не втратив", - переконаний очільник громади 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!