У Калуші обмежили години пільгового проїзду у маршрутках


З 2 березня і до 1 квітня поточного року пільговики Калуша можуть користуватися безкоштовним проїздом у громадському транспорті тільки з 9.00 до 16.00.

Таке рішення минулого тижня прийняв виконавчий комітет Калуської міської ради, врахувавши звернення перевізників міста. Останні свої вимоги мотивували підняттям цін на пальне. Від липня 2014 року, коли у Калуші затверджували тариф на проїзд на рівні 3 грн, вартість дизпалива зросла на 70%, з 14 до 25 грн, пише Калуш.фм.

Додамо, що виконком розглядав два варіанти - або скорочення рейсів, або обмеження годин пільгових перевезень. Прикметно, що про підвищення тарифів мова не йшла. Однак не виключено, якщо ситуація зі здорожчанням пального не зміниться, до цього питання повернуться знову.

У принципі витрати на перевезення пільговиків має компенсовувати держава. Проте вона своїх зобов'язань у повному обсязі не виконує. За словами начальника управління соціального захисту населення міськради Любові Федоришин, перевізниками ще не відшкодували борг за минулий рік. А з 1 червня взагалі буде зменшено перелік громадян, які користуватимуться правом пільгового проїзду.

До прикладу, це право втратять пенсіонери, ветерани праці та діти війни.