У Калуші реконструкцію дитячого садка “Зірочка” знову відклали


Міський голова Ігор Насалик повідомив: якщо цього року місто не отримає фінансування з обласного бюджету для завершення реконструкції дитячого садка «Зірочка», то наступного завершить його самотужки.

За пропозицією міського голови, депутати міської ради зняли 150 тис. гривень із фінансування реконструкції дитячого садка «Зірочки» на придбання двигуна для бульдозера КП «Екосервіс», повідомляють "Вікна".

Для того, щоб завершити дитячий садок, місто очікує на співфінансування із обласного бюджету.

— Якщо цього року коштів від області не буде, то на наступний ми зупиняємо усі міські програми і вкладаємо кошти у завершення «Зірочки», — запевнив міський голова Ігор Насалик.

Нагадаємо, нині у Калуші — нестача місць у дитячих садках. Цю проблему може вирішити завершення реконструкції ДНЗ «Зірочка». Садок розрахований на 10 груп (145 дітей) і запланований за новітніми методиками. Зокрема, планується, що дошкільнята зможуть відвідувати створений тут басейн.

Наразі у «Зірочці» споруджено шатрову покрівлю та замінені вікна. Проблема — опалення, сантехніка, внутрішні ремонтні роботи. Загальний проект реконструкції розрахований на 10,3 млн. гривень. Зараз, за інформацією «Вікон», йдеться про 7-8 млн. гривень, половину з яких місто сподівається отримати з обласного бюджету.