У Калуші створюють краєзнавчий клуб - запрошують і краєзнавців-аматорів


Працівники комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» ініціюють цікавий проєкт. На базі Центру відкривають краєзнавчий клуб.

Про це "Бліц-Інфо" розповіли у Калуській міській раді.

— Не пригадаю, щоб у Калуші було щось схоже, — зазначив директор «Музейно-виставкового центру» Олег Відливаний. — Ми хочемо об’єднати якомога більше краєзнавців-аматорів для того, щоб спільними зусиллями вивчати минуле Калуша. У нашому місті є і фахові історики, кандидати історичних наук, і ми теж сподіваємося на їхню допомогу. Звісно ж, долучаться працівники Музейно-виставкового центру.

Організатори планують збирати засідання клубу у першу неділю місяця. Плануватимуть спільні дослідження. Кажуть: роботи не бракуватиме.

— Роботи багато, і вона цікава. Наприклад, є потреба перекладати тексти про минуле Калуша. Або ж зараз ми досліджуємо локалізацію Калуського замку. Часто виникає потреба вийти на місце і, скажімо, зробити певні заміри. 

Відкриття краєзнавчого клубу відбудеться уже цієї неділі, 7 квітня у приміщенні «Краєзнавчого музею Калущини» (м. Калуш, вул. Т. Шевченка, 9). Початок о 13:00.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!