У Калуші затвердили програму підтримки житлового будівництва в селі


25 листопада Калуська міська рада затвердила цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення ​​​​​​​житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2022-2025 роки.

Така програма працює на рівні області, однак Калуська міська рада раніше участі у ній не брала.

Бюджет програми на чотири роки — 603 тис. гривень. Вона передбачає надання пільгових кредитів (під 3% річних) на такі цілі, як будівництво, добудова, реконструкція чи купівля індивідуального житлового будинку, будівництво господарських споруд, на газифікацію, електрифікацію будинків на забезпечення будинків системами водопостачання та водовідведення, інформують "Вікна".

Максимальна сума кредиту на спорудження нового житлового будинку — 400 тис. гривень, на реконструкцію, капітальний ремонт житлового будинку або добудову незавершеного будівництвом житла — 250 тис. гривень, на купівлю житла — 300 тис. гривень і на спорудження інженерних мереж — до 100 тис. гривень.

Як пояснив заступник начальника управління економічного розвитку міста Юрій Тимків, програма працюватиме подібно до револьверного фонду: суми погашених кредитів будуть повертатися у фонд і використовуватися на кредитування наступних учасників. Скористатися пільговим кредитом зможуть лише мешканці громади, які живуть і працюють у селі.

На Прикарпатті діє регіональна цільова програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», яка затверджена на 2021-2025 роки і передбачає залучення понад 44 млн гривень з державного бюджету, майже 21 млн гривень з обласного бюджету і понад 9 млн гривень з місцевих бюджетів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!