У Карпатах туристці стало зле


5 серпня о 20:01 до Служби порятунку поступило повідомлення від туристки про те, що під час сходження з групою туристів по гірському маршруту на гору Піп Іван, вона відчула погіршення самопочуття та потребує допомоги рятувальників.

Для надання допомоги постраждалій було направлено рятувальників поста Піп Іван у складі 2 чоловік особового складу, та 1 одиниці техніки. По прибутті до місця події, рятувальниками було надано домедичну допомогу потерпілій та в подальшому транспортовано до вершини гори Піп Іван.

Любителям гірського відпочинку варто пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної фізичної підготовки та стану здоров'я, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод.

Також Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Також рятувальники радять користуватися застосунком "Порятунок у горах".

Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:

• голосових дзвінків;

• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!