У Карпатах визначать 50 найкращих для відвідування місць


Протягом січня-лютого 2020 року команда експертів ГО «ЛІіС» визначить 50 територій в тому числі природоохоронних, найбільш привабливих із туристичної точки зору, які потребують розвитку відповідної адаптивної інфраструктури і сприятимуть підвищенню економічної привабливості регіону.

За методологією вже відібрано понад 30 локацій: від тих місць, стежки до яких ризикують загубитися, до тих, на які весь час звертають увагу туристи, природоохоронники, екоактивісти, екологи, журналісти.

«Українські Карпати мають сотні прекрасних локацій, які по іншому змушують дивитися на Україну. Ми проаналізуємо туристичну привабливість 50 найкращих територій — це покаже не тільки природоохоронні вигоди, а насамперед вигоди для місцевого населення і всієї країни. Визначені території ми нанесемо на Google maps, яка буде доступна кожному. Крім того працюватимемо над тим аби в кожній з локації згодом з’явились інформаційні центри для туристів та розвивалась рекреаційна інфраструктура», — говорить член правління ГО «Лісові ініціативи і суспільство» Олег Часковський.

Кожен може долучитись до визначення найпривітніших та найцікавіших для відпочинку місць в Українських Карпатах, для цього потрібно до 1 лютого 2021 року заповнити форму. У формі необхідно вказати: назву території або населеного пункту поблизу, координати місця (або межі території) та короткий опис чим це місце цікаве та чому є улюбленим, які проблеми є з доступом до цього місця.

Результати дослідження разом рекомендаціями щодо вдосконалення інфраструктури окремих пілотних територій експерти передадуть до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та обласних управлінь екології та туризму Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

(Посилання на форму)

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!