У Коломийській громаді пропонують перейменувати 25 вулиць, пов'язаних з росією


Міський голова Коломийської громади Богдан Станіславський запрошує до обговорення зміни назв вулиць у громаді, які пов'язані з політикою, культурою, історією та пропагандою росії.

У переліку - 25 вулиць у Коломиї та селах. Мова йде про такі назви, як Лермонтова, Чехова, Перемоги чи Миру. Повний перелік можна переглянути за посиланням.

"Насправді питання перейменування не таке просте як видається на перший погляд. Так, є назви тих вулиць, які однозначно треба змінити. Водночас є ті, чия історія переписана рашистською пропагандою, або ж їхня етнічна приналежність не є визначальним фактором діяльності. До прикладу, чи готові ми відмовитися від спадку Іллі Ріпина, якого москалі зробили Рєпіном? Водночас, потрібно також визначитися з тим, в честь кого ми будемо перейменовувати вулиці. Адже маємо уродженців громади - героїв, які загинули, боронячи Україну. А також маємо ще багато славетних постатей, діячів, пам'ять яких ще не увіковічнена у вулицях Коломиї та сіл. Тому, ми разом повинні прийняти виважене рішення - які вулиці перейменовувати та в чию честь їх називати?", - написав Станіславський в мережі. 

Відтак, пропонує мешканцям громади висловити свою думку щодо перейменування через цю форму: https://forms.gle/5QM5G6YZ1r4KiXdR8 або ж у коментарях до цього допису. Мерію цікавить, чи підтримують коломияни перейменування вищеназваних вулиць та які нові назви їм надати.

Нагадаємо, цього тижня рішення про перейменування вулиць, пов'язаних з окупантом, вже прийняла Івано-Франківська міська рада.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!