У Коломийській громаді виявляють та знищують цілі "плантації" борщівника


У Коломийській громаді комунальники та муніципальна інспекція продовжують боротися із борщівником, проводити рейди та виявляти місця, де він росте. Цей процес тривалий, і важливо згуртуватися, адже спільна боротьба буде ефективніша.

Також комунальні підприємства продовжують косити борщівник на цвинтарі на Довбуша, на вулицях Франка (площа 670 м. кв.) та на Достоєвського (площа 1670 м. кв.), в Шепарівцях, Іванівцях, Раківчику. Також зі старостами сіл погоджено майбутні графіки косіння.

"Наші інспектори перевіряють територію громади. Де є приватні ділянки, попереджують власників про потребу знищити рослину. До прикладу, біля Коломийської автошколи ТСОУ борщівник захопив велику територію - 0,3 га. Керівника попросили вжити заходів. Він вирішив скористатись послугами скошування борщівника від КП «Зеленосвіт». Також вже видано чотири приписи щодо знищення борщівника на приватних територіях. Встановлюються власники багатьох інших ділянок, де росте небезпечна рослина. Робота триває як у Коломиї, так і в кожному селі громади", - йдеться на сайті Коломийської громади.

Коломияни можуть долучитися до боротьби, повідомляючи про борщівник у Telegram-боті «Стоп борщівник Коломия».

Інформацію також можна подати за посиланням - https://forms.gle/yXk52oqcaJp4Y6nW8 або за номером «гарячої лінії» 0 800 50 33 03.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!