У Коломиї невідомі магалися вкрасти колію


Оперативними працівниками лінійного відділу на станції Коломия було виявлено двох осіб, які розукомплектовували залізничну колію. При спробі правоохоронцями затримати осіб, вони почали втікати.

Під час затримання один з злочинців наніс кілька ударів працівнику міліції та застосував газовий балончик. В подальшому затримати злочинця не вдалось, однак на протязі 3 годин один злочинець сам прийшов у міліцію, повідомляє Стик.

До правоохоронців поступило повідомлення, що на території моторвагонного депо станції Коломия підозрілий автомобіль марки ВАЗ, протягом тривалого часу знаходиться без нагляду. Працівники транспортної міліції на місці виявили авто, багажник якого був відкритим, там знаходились мішки наповненні елементами верхньої будови колії.

Незабаром на горизонті появились двоє осіб, які несли ще один мішок та інструменти, за допомогою яких демонтували дані елементи. Правоохоронці не забарившись почали наздоганяти даних осіб. Одного злочинця вдалось затримати. Однак він почав чинити опір працівникам міліції. Міліціонери намагалися втримати зловмисника, проте йому вдалось звільнитись та нанести кілька ударів. Цим не завершився супротив представникам правоохоронних органів, чоловік витяг з кишені куртки газовий балончик та застосував його в обличчя відносно одного з працівників міліції, та вмить зник.

На місці події з авто вилучено 2 мішки у яких знаходились підкладки, вкладиш стрілочний, шурупи, болти та костилі. Також виявлено мішок кількома елементами, який чоловіки залишили тікаючи з місця події. Даний автомобіль помістили на арешт майданчик ВДАЇ Коломийського МВ УМВС України в Івано-Франківській області.

У лінійному відділі на станції Івано-Франківськ було створено оперативну групу щодо розшуку даних осіб. Проте правоохоронцям навіть і не могло прийти на думку, що злочинця не доведеться шукати. Через три години після даної події, у лінійний відділ з’явилася особа, яка зізналась у скоєному. Ним виявився 30-річний мешканець м. Коломия. Усю вину чоловік визнав, однак вказав, що діяв самостійно, а інший чоловік не є його співучасником. Просто він попросив його допомогти піднести мішок до машини.

Швидше за все, протягом того часу, що мав на переосмислення свого вчинку, чоловік зміг зрозуміти наслідки свого діяння. Рішення було остаточне, тому, що головний доказ – авто та інструменти, було залишено на місці події. Тому як не крути, на його слід рано чи пізно правоохоронці б вийшли.

Проте тут постає питання, чому інший чоловік намагався втекти, якщо він не був причетний до злочину? На даний момент правоохоронці встановлюють причетність другої особи до вчинення злочину.

Один з правоохоронців, який намагався затримати злочинця був направлений в Коломийську центральну районну лікарню для надання медичної допомоги. У медичному закладі йому поставлено діагноз: термічний опік рогівки лівого ока. Чоловік знаходиться на лікуванні.

Як зазначив начальник Управління МВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк, слідчим відділом розпочато кримінальні провадження за стаття 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та статтею 342 Кримінального кодексу України «Опір працівникові правоохоронного органу,» та Відносно громадянина Л. вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Колію, з якої зловмисники здійснювали розукомплектування була недіюча. Проте слугувала для відстою вагонів, але все таки даний випадок порушив цілість залізничного полотна. В цей момент могли курсувати потяги на відстій по даній ділянці і наслідки були б зовсім невтішними.