У криницях Снятинщини та Городенківщини знайшли нітрати


У криницях Снятинщини та Городенківщини виявили підвищений вміст нітратів.

Про це повідомляють у Снятинській міжрайонній філії обласного центру з контролю та профілактики хвороб, пише Бліц-Інфо.

"Проводиться щоденний моніторинг якості води питної централізованих водопроводів КП «Водоканал» м. Снятин, ДВУВКГ м. Городенка та ККП смт. Заболотів за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості води питної (115 проб/ 998 досліджень).За визначеними показниками вода відповідає вимогам ДСан ПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»

На хімічні показники відібрали 107 проб (632 дослідження), з них 79 проб води криничної на виконання Постанови головного держсанлікаря України № 6 від 17.05.2010р. (попередження виникнення метгемоглобінемії у дітей віком до 3-х років), З них 25 проб не відповідають санітарним нормам по нітратах, що становить 31,6% від загальної кількості досліджуваних проб",- йдеться в дописі.

Додамо, установа також надає платні послуги для населення та приватних фірм з дослідження води питної з криниць, локальних водопроводів, водойм (ставки), атмосферного повітря, грунту та харчових продуктів. При потребі звертайтеся за адресою м. Снятин вул. Кобринських,20.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!