У Кримських внутрішніх військах заявляють, що Євромайдан не розганяли


У Кримському територіальному командуванні внутрішніх військ МВС України заявляють, що їх військовослужбовці не брали участі в розгоні Євромайдану в Києві в ніч на суботу і знаходяться в місцях постійної дислокації.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на групу зв'язків з громадськістю та Кримського територіального командування ВВ.

"Офіційно повідомляємо, що підрозділи Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України в охороні громадського порядку на масових заходах у Києві участі не брали", - йдеться в офіційній заяві.

Особовий склад за межі Кримського півострова не виїжджав і знаходиться в пунктах постійної дислокації військових частин", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, у Києві 30 листопада близько 4 години ранку бійці спецпідрозділу міліції "Беркут" жорстоко розігнали Євромайдан на Майдані Незалежності.

При цьому були затримані і доставлені в Шевченківське районне відділення міліції 35 учасників акції. За даними лікарів, за медичною допомогою звернулися 35 осіб, сім з них були госпіталізовані.

За повідомленнями українських і кримських ЗМІ, в розгоні Євромайдану в Києві, в тому числі брав участь і кримський "Беркут", про що свідчать численні відео і фотографії, розміщені в Інтернеті, на яких видно, що автобуси, на яких приїхав "Беркут", мають кримські номери, а багато хто з працівників спецпідрозділів, які зносили акцію на Майдані в Києві, на формі мали зображення прапора АР Крим.