У Києві помер чоловік після побиття на Майдані


41-річний Павло Мазуренко помер після того, як 18 грудня його побив "Беркут".

Про це Gazeta.ua повідомив його друг Сергій Сиротенко. Проте у столичній міліції факт побиття правоохоронцями заперечують і кажуть, що чоловік помер від двосторонньої пневмонії.

За словами Сиротенка, 18 грудня в Києві міліція жорстоко побила Павла. Як він сказав наступного дня товаришу по телефону "за Майдан". Наряд "Беркуту" буцімто перестрів потерпілого по дорозі додому, запитав документи. Замість документів була ксерокопія, з цього зробили висновок - приїхав на Майдан.

"Зі словами "как нам надоел ваш Майдан" троє "беркутівців" жорстоко побили Павла і залишили на вулиці. Він сам добрався додому. Дружина викликала "швидку". Приїхали, запропонували везти в лікарню. Павло відмовився, бо дорого, думав, обійдеться. Але не обійшлося. Через два дні він помер в реанімації 12 лікарні на Підвисоцького. В лікарню прийшов капітан Шевченківського РОВД, бо в історії хвороби було записано - побитий на Майдані. Взяв покази у дружини Лесі. Та сказала про всі обставини смерті. Тіло направили на судмедекспертизу. Сьогодні встановили діагноз - "пневмонія". Леся - в шоці. Убили людину і списали на пневмонію", - написав Сиротенко у Фейсбук. Він розповів Gazeta.ua, що до правоохоронців з приводу побиття потерпілі не зверталися. Наразі, за його словами, дружина померлого шукає хорошого адвоката.

У столичній міліції підтвердили смерть Сергія Сиротенка. Проте там не зв'язують факт смерті із побиттям. Кажуть, потерпілий пояснював, що його побили на Майдані невідомі.

"21 грудня чоловік звернувся за медичною допомогою. До нас надійшло повідомлення від лікаря, а не від самої людини, про те, що були тілесні ушкодження - закрита черепно-мозкова травма. Працівники міліції приїхали у лікарню, заяву потерпілий написати не хотів, але пояснення дав. У них він вказав, що на Майдані Незалежності йому нанесли тілесні ушкодження невідомі. Це його офіційне пояснення. Цей матеріал зареєстрований. Факт був внесений до єдиного обліку Шевченківського райуправління, проводилась перевірка", - сказала прес-секретар київської міліції Ольга Білик.

За її словами, експертиза підтвердила, що у чоловіка була двостороння пневмонія. Це і стало причиною смерті. "Медики надали висновок до райуправління, що причина смерті не має ніякого стосунку до отриманих травм", - зазначила речниця.