У Львові однорічному франківцю видалили 10-сантиметрову ракову пухлину


10-см ракову пухлину малюку у Львові видалили через три 5-мм проколи. Утвір вростав в органи однорічної дитини та міг розповсюдитись по всьому організму.

Прооперували хлопчика в Лікарні Святого Миколая. Львівські медики працювали разом з колегами з Івано-Франківська, повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Збільшений животик у свого однорічного сина Матвійка мама Вікторія помітила влітку. Хлопчик температурив, мав проблеми з сечопусканням та відходженням калу. Жінка звернулась до лікарів в Івано-Франківську, там мешкає родина. Хірурги спершу запідозрили кишкову непрохідність. Однак результати біопсії та комп’ютерної томографії показали ембріональну рабдоміосаркому - майже десятисантиметрову пухлину м’яких тканин. Злоякісне утворення локалізувалось у малому тазу.

Матвій отримав вісім курсів хіміотерапії. Утворення зменшилося більш ніж удвічі. Однак продовжувало вростати в прилеглі внутрішні органи. Аби позбутися пухлини назавжди, хлопчика треба було оперувати. Так Матвійко потрапив до Львова.

Складне втручання виконали хірурги нашої дитячої Лікарні Святого Миколая спільно з лікуючим лікарем Матвійка - хірургом Івано-Франківської дитячої обласної клінічної лікарні.

Через три п’ятиміліметрові проколи спеціалісти видалили пухлину та уражений нею сечовий міхур, простату та передню стінку прямої кишки. Для відходження сечі вони вивели сечоводи на живіт. Частину кишківника хлопчика лікарям вдалося урятувати. Тепер на Матвійка чекає післяопераційна реабілітація. Потім - ще декілька курсів хіміотерапії та променевої терапії. Після повного одужання дитину планують прооперувати вдруге: йому сформують новий сечовий міхур. Це вже буде реконструктивне втручання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!