У Матеївецькій ОТГ розвиватимуть лікувально-оздоровчий туризм


Громада виграла проєкт на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад, який впроваджується Єврорегіном «Карпати України.

На його реалізацію облрада виділить майже 245 тис. грн, ще 66 тис. гривень на умовах співфінансування спрямують з місцевого бюджету тергромади. На цьому наголосив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук, пише Бліц-Інфо.

За його словами, проєкт підготували фахівці агенції, а його основна мета – підвищення ефективності використання туристичного потенціалу, що знаходиться на межі Коломийського, Косівського та Снятинського районів. Ініціативу реалізовуватимуть у Запрутті.

«Запруття є унікальним місцем змішаного правдавнього лісу, чистих джерел, багате на Карпатську флору та фауну середовище. Тут ростуть понад 300 видів лікарських трав, добре розвинуте бджільництво. У Запрутті є також джерела чистої води Джуркут, працюють кінні та овечі ферми, сироварні, хлібопекарні», - відзначив Ігор Мельничук.

У рамках реалізації проєкту планують покращити інфраструктуру території, розробити та промаркувати два маршрути (протяжністю 40 км), а також створити лікувально-оздоровчий центр «Золоті крилечка». Разом з тим здійснюватиметься й широка медійна підтримка проєкту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!