У Надвірні молитвою за Україну відзначили День Соборності


22 січня 2016 року з нагоди 97-ї річниці проголошення Акта злуки ЗУНР і УНР та Дня Соборності України в Надвірній на майдані Шевченка відбулась молитва за Україну та урочисте покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку та до стели Героям Небесної Сотні. Участь в заходах взяли надвірнянські свободівці разом з очільником, депутатом Івано-Франківської обласної ради Михайлом Іваночком.

На заході були присутні керівництво району, депутати, працівники установ, активісти громадських організацій, бійці російсько-української війни. Присутні хвилиною мовчання пом'янули всіх Героїв, що віддали своє життя за волю, Незалежність України та помолилися за долю України та її захисників.

Як зазначив голова Надвірнянської районної ради, свободівець Іван Гурмак українці заплатили велику ціну за соборність Української держави. "Соборність України, потрібно розглядати в двох аспектах. По-перше, як святкування 97-ї річниці злуки ЗУНР і УНР - віддання гідної шани тим українцям, які долучилися до возз'єднання споконвічно єдиних українських земель. Другий аспект - сьогоденний, коли Українська держава перебуває в стані російсько-української війни. Московські окупанти вкотре хочуть позбавити нас цілісности нашої держави. Тому соборністю для України буде повернення Криму до складу України, як области, та відновлення української влади на сході країни. В нашої нації стільки бажання, віри, мужности та мотивації для досягнення омріяної власної повноцінної єдиної національної держави після століть боротьби, що жодному ворогу не вдасться нас подолати. А сьогоднішні акції по всій Україні є черговим нагадуванням про те, що Україна має бути нероздільною та соборною", - наголосив націоналіст.

Голова Надвірнянської районної організації ВО "Свобода" Михайло Іваночко привітав присутніх і запевнив, що ідея великої соборної Української держави, в яку вірили, за яку боролись і досі продовжують вести боротьбу мільйони українців, неодмінно буде реалізована.

"Сьогодні, в день Соборности, ми об'єдналися всією Україною, аби показати, що ми - єдина, вільна, незалежна держава. У цей день ми особливо вдячні всім, хто щодня докладає зусиль для збереження країни та її цілісности - нашим бійцям, волонтерам, усім небайдужим громадянам. Українці переможуть! Бо ми на своїй Богом даній землі!", -зауважив Михайло Іваночко.