У Надвірнянській міськраді облаштують систему е-голосування


Вже незабаром депутати Надвірнянської міської ради будуть голосувати не підняттям рук, а за допомогою планшетів.

Система електронного голосування "Голос" разом із купівлею 35 планшетів вартуватиме міському бюджету не менше 167 тисяч гривень. Про це свідчать проведені тендери на Прозоро, пише Бліц-Інфо.

Відтак, послуги з розробки та впровадження системи електронного голосування "Голос" обійдуться міському бюджету у 49 100 гривень. Договір з підприємцем з Львівщини Василем Журавінським міськрада підписала 26 травня. До слова, саме у цього підприємця купували систему в Рогатині та Заболотові.

Також Надвірнянська міськрада купує 35 планшетів  Lenovo - для кожного з депутатів та міського голови. 24 травня було проведе аукціон, де перемогу здобула київська компанія "Діксі-центр", запроповавши найменшу ціну - 118 тисяч 692 гривні. Втім, наразі міськрада ще не уклала договір, лише заявили про намір. 

"Необхідність у закупівлі зумовлена переходом Надвірнянської міської ради на систему поіменного електронного голосування. Однією зі складових частин є пристрої для голосування (планшети), які не входять у комплект даної системи та які необхідно окремо закупити. Закупівля запланована з метою покращення інформативності майбутньої системи поіменного електронного голосування, адже депутати (голосуючі) на своїх пристроях для голосування (планшетах) мають повну інформацію про всі документи, які розглядаються на сесії, та чітко бачать за що голосують. На планшетах в зручній формі виводяться тексти проектів рішень, їх автори, додатки, запропоновані поправки, висновки постійних комісій, під час голосування виводиться повідомлення «за що сама зараз голосується», результат голосування, поіменні результати всіх проведених раніше голосувань, нормативні документи, тощо.

Технічні і якісні характеристики предмета закупівлі було погоджено з надавачем послуг із розробки програмного забезпечення для системи електронного поіменного голосування, виходячи з власного досвіду використання планшетів в інших радах, де користуються аналогічною системою поіменного електронного голосування", - йдеться в обгрунтуванні на сайті ради.

До теми: У Заболотові за 145 тисяч облаштують систему голосування

Система «Віче», оновлені крісла та місця для преси: В Івано-Франківській облраді взялись за реконструкцію сесійної зали

 У Рогатині за 199 тисяч купили систему електронного голосування. І вже навіть протестували

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!