У Обертині відкрили меморіальну дошку загиблому герою


19 лютого у селищі Обертин відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальної дошки обертинцю, молодшому сержанту міліції Михайлу Погорєлову, який загинув під час антитерористичної операції 29 серпня 2014 року.

Міліціонеру взводу №1 роти №1 батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ» УМВС України в Івано-Франківській області Михайлу у цей день мало б виповнитися 24 роки. Але йому не судилося… Як потім скаже його товариш, своєю смертю він фактично врятував життя іншим.

Меморіальну дошку розмістили на будівлі Обертинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.  Саме тут свого часу навчався Михайло Погорєлов. Освятив пам’ятний знак та відслужив панахиду за упокій душі воїна Михайла правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Василій (Івасюк). На церемонії  відкриття були присутні керівник апарату районної державної адміністрації Іван Шкварок, заступник голови районної ради Василь Гнатюк, начальник відділу освіти РДА Володимир Пеник, селищний голова Обертина Віктор Хамут, депутат обласної ради Богдан Станіславський, мати  загиблого героя, родичі,  друзі, односельчани, учні та вчителі школи, бойові побратими.

Право відкрити меморіальну дошку надали матері Михайла Мирославі Василівні, керівнику апарату райдержадміністрації Івану Шкварку та заступнику голови районної ради Василю Гнатюку.

Сестра  загиблого зачитала свій власний вірш про Михайла, а друг та бойовий товариш Іван Чайковський, який після того злощасного дня потрапив у полон до сепаратистів, поділився спогадами про останні дні і хвилини життя героя. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Михайла та поклали квіти меморіальної дошки.

Довідково

28 серпня 2014 року у ході бойових дій біля м.Іловайськ працівники батальйону опинились в оточенні бойовиків-терористів і їм було висунуто ультиматум здатися. Відповідно до домовленості керівництва антитерористичної операції з представниками сепаратистів був створений так званий «зелений коридор» для виводу особового складу з м. Іловайськ. Після виходу з оточення автоколона попала під перехресний обстріл з мінометної та автоматичної зброї. Унаслідок обстрілу молодший сержант міліції Погорєлов Михайло Анатолійович отримав поранення несумісні з життям.

29 вересня 2014 року №747/2014 Указом Президента України молодшого сержанта міліції Погорєлова МихайлаАнатолійовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).