У Польщі пояснили, чому не збили вранці на своїй території російську ракету


Командування Збройних сил Польщі заявило, що не ухвалювало рішення збити російську ракету, яка порушила повітряний простір країни зранку 24 березня. Польські військові кажуть, що знали: ракета не летітиме вглиб їхньої країни. Тим часом дипломати Польщі заявили, що вимагатимуть від рф пояснень.

Про це йдеться в заявах Оперативного командування Збройних сил Польщі та Міністерства закордонних справ Польщі, пише Громадське.

Речник Оперативного командування Яцек Горишевський зазначив, що ракета увійшла в польський повітряний простір о 4:23 ранку, рухалася зі швидкістю майже 800 кілометрів за годину на висоті 400 метрів. Через 39 секунд вона вилетіла з території Польщі.

«Весь час перебування в нашому просторі вона, звісно, ​​перебувала під радіолокаційним спостереженням. Ми знали її траєкторію, напрямок. І ми очікували, що вона піде з нашого простору, і це сталося», — сказав Горишевський.

Він додав, що «не було жодного рішення, не було дозволу збити» цю ракету, оскільки військові знали, що вона не летіла вглиб території Польщі. Окрім того, за словами речника командування, ця ракета пробула в просторі Польщі надто короткий час і не була в радіусі дії наземної бойової зброї. Тому про збиття не йшлося.

Тим часом МЗС Польщі заявило, що вимагатиме від рф пояснень через чергове порушення повітряного простору, та закликало росію «припинити терористичні повітряні атаки на жителів і територію України та закінчити війну». Польща також засудила «всі форми тероризму та спроби силового перегляду кордонів».

Нагадаємо, уночі та зранку 24 березня російсько-окупаційні війська вкотре завдали ударів по Україні. Сили протиповітряної оборони збили 18 із 29 ракет, а також 25 із 28 ударних безпілотників типу Shahed. На Львівщині було кілька влучань по об'єкту інфраструктури. Під час цієї атаки одна з крилатих ракет рф порушила повітряний простір Польщі. Ракета ввійшла в польський простір поблизу міста Осердов (Люблінське воєводство) і пробула там 39 секунд. Варшава підіймала в повітря військову авіацію.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!