У прикарпатській поліції створили позаштатну групу превентивної комунікації


Основним завданням груп комунікації є налагодження ефективного діалогу та взаєморозуміння між поліцією та громадянами, аби запобігати конфліктам і сутичкам під час проведення масових заходів як запланованих, так і раптових.

В обласній поліції група превенитивної комунікації (тобто «поліція діалогу») функціонує з 2019 року. Їхні основні завдання полягають в забезпеченні публічної безпеки та громадського порядку під час масових заходів шляхом переговорів з організаторами та безпосередніми учасниками акцій та миттєвого реагування на протистояння, які виникатимуть, повідомляє пресслужба обласної поліції.

Тож, для ефективної комунікації між поліцією та громадою у районних центрах Прикарпаття створено додаткові групи превентивної комунікації. До них увійшли поліцейські превентивної діяльності.

Вони передусім, працюватимуть на масових заходах та шляхом діалогу намагатимуться не допускати виникнення конфліктних ситуацій і докладатимуть зусиль, аби між сторонами не виникало протистояння.

25 січня новостворені групи «поліції діалогу» пройшли семінар. Під час нього члени груп навчались виявляти та оцінювати ризики перед та під час проведення масових заходів, підтримувати комунікацію з учасниками масових заходів під час їх проведення, а саме:

роз’яснення громадянам їх прав і обов’язків, підстав та порядку дій поліції щодо забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку;

ведення переговорів з організаторами та учасниками масових заходів у разі виникнення конфліктних ситуацій з метою їх припинення та/або недопущення їх подальшого розвитку.

«Поліцейські, які входять до складу групи комунікації повинні дотримуватися гідної поведінки, особистої безпеки, дисципліни та законності. Наша мета – налагоджувати діалог, намагатися знайти компроміс як поліції з протестуючими, так і між різними групами, які конфліктують між собою. Насамперед, поліція зацікавлена у мирному перебігу масового заходу», - зазначила начальниця «поліції діалогу» Тетяна Солонина.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!