У прикарпатському містечку - нашестя псевдоволонтерів


У містечку Долина, що на Івано-Франківщині з'явилось "дивні волонтери в накидках", які збирають гроші на різноманітні фонди з Києва, Полтави та Львова.

Про це на сторінці спільноти ВО "Майдана-Долина" написав тутешній активіст Михайло Капещук, інформує Бліц-Інфо.

"В людних місцях з'явилось якісь дивні волонтери в накидках, які збирають гроші на різноманітні фонди допомогти дітям на лікування. Є такі, що приїхали з Києва, з Полтави, Львова... Насправді дуже сумнівні персонажі, з дуже сумнівними документами. Час від часу пробую спілкуватися з цими волонтерами.. Але на контакт вони щось не охоче йдуть. В кожного хто збирає кошти в місті, має бути спеціальний дозвіл від міської ради, тому прохання - перевіряйте чи є такий дозвіл в цих дивних волонтерів", - пише Капещук.

У чистоті намірів збирачів сумнівається і долинянин Василь Самілів. Чоловік зауважує, що спілкувався з одним із таких "волонтерів".

"Переглядав документи - все чисто. Коли ж попросив телефон лікуючого лікаря хворої дитини, сказав що номер телефону не можуть знайти. Офіс даного фонду в Білій Церкві. Мама дитини на мої дзвінки не відповідає", - розповідає Самілів. 

Схожими думками на сторінці діляться й інші мешканці містечка. І зауважують, що краще допомагати через перевірені організації.