У прикарпатських училищ та коледжів - зміна фінансування


Сьогодні 26 грудня, на засіданні громадської ради при голові обласної ради директор департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА Галина Карп розповіла про зміни внесені до проекту бюджету на 2015 рік, які стосуються обласного бюджету.

За її словами, 24  прикарпатські вищі навчальних заклади І та ІІ рівнів акредитації, з 2015 року будуть фінансуватися не з державного бюджету, а з обласного.

Мова йшла про коледжі та технікуми, передає кореспондент "Бліц-Інфо". Крім цього з обласного бюджету будуть фінансуватись 7 училищ, розташовані на території Франківщини.

Втім, Галина Карп запевнила, що це не призведе до зменшення стипендій студентам чи заробітних плат викладачам, оскільки з державного бюджету область очікує отримати освітню субвенцію.

«Ця субвенція чітко прописується у державному бюджеті і спрямовується в обласні та районні бюджети. При нарахуванні враховує кількість учнів та наповненість класів. Нараховується вона для оплати поточних видатків. Залишки коштів не вилучаються в кінці року, а спрямовуються на майбутній період для оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів», - пояснила Галина Карп.