У Росії внутрішні війська та ОМОН відпрацювали розстріл імовірного Майдану


Приблизно 2000 жителів російської Тюмені виступили за федералізацію і приєднання Сибіру до Сполучених Штатів Америки та, щоб домогтися виконання своїх вимог, за зразком київського Євромайдану побудували барикади й наметове містечко на центральній площі міста.

Усі укріплення протестувальників було знесено за допомогою БТР, а учасників мітингу розстріляно з великокаліберних кулеметів, пише Вголос з посиланням gogetnews.info.

Таким був сценарій навчань внутрішніх військ МВС Російської Федерації і поліцейського ОМОН, які пройшли в Тюмені.

Відео тренувань ОМОНу та внутрішніх військ МВС, яке зняли самі учасники заходу, потрапило на портал «YouTube», де зібрало вже кілька тисяч переглядів. На відео видно, як «мітингувальників», роль яких виконувала частина міліціонерів та військовослужбовців, розганяють силовики. При цьому використовують армійські БТР, великокаліберні кулемети, спеціальні шумові установки й навіть військовий вертоліт.

За сценарієм тренування російських силовиків, видно, що їх готують до вельми серйозного протистояння з цивільним населенням країни.

«Церемонитися з можливими протестувальниками влада не має наміру: їх просто вбиватимуть. Очевидно, що керівництво Росії добре поінформоване про сценарії розвитку економічної кризи та її неминучі наслідки у вигляді народного бунту», – відзначає видання.