У САД запевняють, щоб відремонтувати всі дороги на Прикарпатті необхідно 10 років


На Прикарпатті завершується ремонт доріг. Про це під час прес-конференції повідомив начальник САД в області Василь Буджак.

За його словами цьогоріч на ремонт доріг виділили 1 млрд. 200 млн. тоді як у минулому році - 841 млн., інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Ми практично завершили заплановані роботи на дорозі Р24 у Верховині, та Н10 Стрий – Мамалига у Коломийському районі", – розповів Буджак.

Проте, очільник САД звернув увагу, що окрім позитиву ,за цей рік вони мали багато проблем внутрішнього характеру. Зокрема йдеться про судові позови про виплату коштів фірмам, які ремонтували догори у минулі роки.

"Окремі підприємства, які вже не виконували робіт на наших дорогах, добивалися через суди поверенння коштів за колишні ремонти. Зокрема ПМК-7 отримала з держбюджетцу відшкодування 24.5 млн. Проте дороги, яку вони робили у Верховинському районі так і немає", - обурюється чиновник.

Що ж стосується планів на наступний рік, то у 2017 відремонтують міст у селі Драгомирчани. Також продовжиться ремонт на трасі Н09 Івано-Франківськ-Татарів. Планується завершити дорогу Р24 від Стовпчатова до кордону з Тернопільською областю та Н10 від Болехова до Івано-Франківська. також ремонт вестимуть на трасі Р21 Долина-Хуст. 

Що ж стосується місцевих доріг, то їх ремонт залежить від фінансування. Окрім того, за словами Буджака є проблеми з поставкою сипучих матеріалів, адже залізниця виявилась не готова поставляти такі об'єми. Проте чиновник зауважує, що навіть за хорошого фінансування і злагодженої поставки матеріалів, щоб відремонтувати всі дороги на Франківщині потрібно близько 10 років.