У селах на Косівщині впродовж двох тижнів тимчасово вимикатимуть світло


З 29 листопада до 11 грудня енергетики спільно із підрядною організацією проводитимуть чистку траси 10 кВ, протяжністю більше 50 кілометрів.

У зв’язку із плановими роботами, у мешканців сіл Люча, Нижній Березів, Середній Березів, Верхній Березів, Текуча, Лючки та Баня-Березів у цей період протягом кількох годин буде відсутнє електропостачання.

«З початку 2021 року на цій лінії зафіксовано 28 аварійних вимкнень, 22 з яких ставалися через падіння гілок і дерев на лінію під час негоди, – розповідає Ігор Микуляк, головний інженер філії «Карпатська». – Чистка траси, розширення просіки лінії необхідні для попередження нових вимкнень у зимовий період. Перенести планову чистку трас немає змоги, оскільки зими на Косівщині нерідко вітряні та сніжні, а ліквідації аварійних вимкнень як правило тривалі, через важкодоступну місцевість і непередбачуваність погодних умов. Окрім того, обірваний провід – це небезпека для життя людей і тварин, на жаль, такі нещасні випадки трапляються в Україні щороку.Ми розуміємо, що щоденні знеструмлення можуть викликати занепокоєння у мешканців сіл, тому в компанії прийнято рішення не знеструмлювати всю лінію одночасно, а поділити її на три відрізки, перезаживлюючи мешканців від інших підстанцій там, де це можливо. Також просимо про розуміння даної ситуації: планові вимкнення – це нагальна потреба часу і надійне електропостачання при будь-яких обставинах».

Про дати та тривалість знеструмлень мешканців повідомили через смс-повідомлення та сільських голів.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить вибачення за тимчасові незручності і запевняє, що зробить все можливе, щоб прискорити виконання запланованих робіт.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!