У США програміст забув пароль від гаманця з Bitcoin на $220 мільйонів


Програміст з Німеччини Стефан Томас, який мешкає у Сан-Франциско (США), забув пароль від захищеного зовнішнього жорсткого диска, на якому зберігаються ключі від електронного гаманця з 7 тисячами Bitcoin — за поточним курсом це приблизно 220 мільйонів доларів.

Про це Томас розповів газеті The New York Times, пише Громадське.

Томас зацікавився біткоїнами на початку 2010-х: каже, його приваблювало в криптовалюті те, що вона непідконтрольна державам і великим компаніям.

На початку 2011 року він опублікував анімаційне відео «Що таке біткоїни?», в якому коротко пояснював концепцію криптовалюти. Один із фанатів біткоїнів, який побачив відео, вирішив віддячити Томасові за популяризацію теми й подарував йому 7 002 біткоїни. На той час це була значно менша сума.

Відтоді він не пам’ятає, де записав пароль до свого захищеного зовнішнього жорсткого диска IronKey. Диск дає користувачам 10 спроб, перш ніж зашифрувати вміст назавжди. Відтоді Томас спробував вісім своїх найбільш часто використовуваних паролів — і це було безрезультатно.

«Я просто лежав у ліжку і думав про те, що я піду до комп'ютера з якоюсь новою стратегією, і це не спрацює, і я знову буду в розпачі», — поділився він.

Захист гаманців з криптовалютою

Втрата паролів від гаманців з біткоїнами — річ непоодинока. За даними компанії Chainalysis, яка займається статистичними дослідженнями криптовалют, приблизно 20% всіх наявних Bitcoin втрачені їхніми власниками. За поточним курсом це становить приблизно 140 мільярдів доларів.

Через різке зростання вартості криптовалюти у грудні 2020 року значно збільшилася кількість людей, які намагаються отримати доступ до своїх втрачених біткоїнів. Компанія Wallet Recovery Services, яка займається допомогою в пошуку втрачених ключів, повідомила NYT, що за останній місяць кількість таких заявок зросла втричі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!