У Татарові через спалах інфекції закрили дитячий табір


Дитячий табір, що у Татарові на Прикарпатті, закрили на дезінфекцію. Сто двадцять дітей батьки вимушені були забрати додому через спалах ротовірусної інфекції.

Про це йдеться у випуску ТСН.Ранок.

Минулого тижня одинадцятеро відпочивальників віком від тринадцяти до п'янадцяти років та один дорослий - працівник табору - були шпиталізовані із високою температурою, блювотою та діареєю. Підхопили недугу юні відпочивальники майже відразу - на третій-четвертий день перебування у таборі. Тож там припускають, що хтось із дітей міг приїхати уже хворим.

"Відібрали змиви, відібрали всі проби, і в дітей знайшли ротовірус. Це таке захворювання, яке поширюється найбільше серед дітей, тобто якщо одна дитина має ротовірус, то з великою вірогідністю будуть мати й інші", - розповіла головна інфекціоністка міста Надія Алексашенко.

У коментарі ТСН керівники табору запевнили, що оплатили лікування дітей і повернули кошти за ті дні, які відпочивальники не добули у таборі.

"Ми вирішили закрити, щоб не страждали діти - здоров'я понад усе. Все повертається - тобто скільки не добули діти, стільки і вертаємо. Тобто все нормально - гроші повертаються", - каже менеджер дитячого табору Олександр Невідомий. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!