У Тлумачі розпочав роботу центр допомоги учасникам АТО


Днями у Тлумачі відбулось перше засідання Центру допомоги учасникам Антитерористичної операції, створеного при РДА у квітні.

Основне його завдання - вирішення питань допомоги дітям та сім’ям учасників АТО, покращення їхніх житлових умов, лікування поранених бійців, реабілітації учасників АТО і членів їхніх сімей, виділення земельних ділянок для цієї категорії осіб, надання психологічної допомоги учасникам АТО.

Принагідно зазначимо, що на засіданні йшлося і про створення єдиного реєстру учасників Антитерористичної операції з Тлумацького району, їхнього працевлаштування, присвоєння демобілізованим бійцям статусу учасника  бойових дій. 

Довідково

За інформацією управління соціального захисту населення РДА, загальна кількість учасників антитерористичної операції з Тлумацького району становить 195 чоловік, 48 чоловік наразі демобілізувалися, статус учасника бойових дій отримали 95 осіб. 115 учасників АТО перебувають у черзі на отримання земельної ділянки (інформація місцевих рад району), отримали земельні ділянки 59 сімей. Троє учасників АТО перебувають у черзі на отримання житла, двом сім’ям придбано житло, ще трьом сім’ям надано допомогу на його ремонт. 22 учасники АТО перебувають на обліку в районному центрі зайнятості, працевлаштовані 10 осіб. Матеріальну грошову допомогу на місцевому рівні отримали 177 сімей захисників України. На обліку для проходження санаторно-курортного лікування перебувають 10 чоловік, четверо уже пройшли таке лікування.