У Ворохті відкриють нові туристичні маршрути з обідами в горах та катанням на санях


У селищі Ворохта на Івано-Франківщині у зимовий сезон туристам запропонують два нові маршрути – підйом на гору Магура та на полонину Борсучина. Досі ці маршрути були доступні туристам лише влітку.

Про це Укрінформу розповів депутат Ворохтянської селищної ради, автор турів та власник Центру активного відпочинку Олег Молдавчук.

«Перший маршрут, який ми запропонуємо туристам, це похід на гору Магура у Ворохті. Тривалість цього маршруту близько 5 годин, протяжність – майже 7 км. Будемо робити його з пікніком на горі. Адже з вершини Магури відкривається краєвид на Чорногірський хребет, Говерлу, Петрос...», – повідомив Молдавчук.

Він зазначив, що це простіший маршрут. Другий маршрут, на полонину Борсучина з продовженням на хребет Кукул (1540 м), – довший. Його протяжність – 14 км в обидві сторони. На полонині планують обід та катання на санях з кіньми.

«Ці маршрути взимку ще не працювали. Їх долали лише одинокі сміливці. У нас буде графік, який передбачатиме двічі чи тричі на тиждень такі сходження для групи туристів, а це 5-6 гостей», – зауважив Молдавчук.

За його словами, такі зимові походи будуть доступними для туристів усіх вікових категорій. У похід можна брати дітей від 7 років. Для спорядження буде достатньо одягнути лижний костюм та міцні черевики, щоб не замочити ноги. Одноденні маршрути з обідами та розвагами обійдуться для туристів від 600 до 1100 грн на особу. Втім, кажуть місцеві, такі подорожі цього вартують.

Загалом відпочинок у Ворохті цього зимового сезону обійдеться туристам від 300-350 грн на добу у садибах та приватних готелях. Їх у селищі близько 300. Цього сезону майже 10 нових садиб зустрінуть гостей вперше. Оскільки від Ворохти до першого витягу на Буковелі лише 20 км, то любителі катання на лижах можуть добратися до популярного гірськолижного курорту власним авто або на бусі, який курсує тут двічі на день.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ворохтянська громада розробила власний туристичний бренд із вказівником у формі лижі та гуцульськими символами. Слоган бренду – «Скочимо до Ворохти».

Ворохта — селище міського типу Яремчанської міськради Івано-Франківській області. Розміщене на висоті 850 метрів над рівнем моря, на річці Прут, майже з усіх сторін оточена горами і лісами. Курорт Ворохта є центром підготовки українських спортсменів зі стрибків із трампліна, біатлону, лижних перегонів.

Маґура — вершина в Українських Карпатах, у масиві Сколівські Бескиди. Висота — 1362,7 м. Маґурою у Карпатах називають гору з вершиною, що повністю вкрита лісом. За іншою версією назва походить від румунського слова, яке означає «горб, підвищення, курган».

Полонина Борсучина розташована на висоті 1200 м над рівнем моря. Назва полонини походить від вигляду її території зверху, яка схожа на справжнього борсука.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!