У Всеукраїнське об’єднання «Майдан» можуть записатись всі охочі


Сьогодні на майдані Незалежності в Києві розпочався запис усіх охочих до Всеукраїнського об’єднання «Майдан».

Про це в Штабі національного спротиву повідомив народний депутат, один з лідерів партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, пише РадіоСвобода.

«Вчора відбулося засідання ради «Майдану». Ухвалене рішення щодо реєстрації нашого об’єднання, і, відповідно до законодавства, якщо об’єднання має всеукраїнський статус, то це має відображатися в його назві. Тому Народне об’єднання буде називатись Всеукраїнське народне об’єднання «Майдан». І вже сьогодні, просто на Майдані розпочали прийом охочих вступити до Всеукраїнського об’єднання «Майдан», – сказав Турчинов.

Зі свого боку, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що рада «Майдану» формувалася прозоро, що там не ділили посад.

«Я прошу, щоб у нас припинились будь-які дискусії, що хтось невдоволений якоюсь посадою. Ми не ділили посад. У нас всі – уповноважені особи. Все йде демократичним шляхом», – запевнив Яценюк.

22 грудня учасники Народного віча на Майдані в Києві ухвалили резолюцію про створення Народного об’єднання «Майдан» для боротьби з чинною владою.

Співголовами ради «Майдану», які очолили об’єднання, стали Олег Тягнибок, Сергій Квіт, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Руслана Лижичко, Юлія Тимошенко й Арсеній Яценюк. Руслана згодом оголосила, що відмовляється зі співголовування.

«Взнала про те, що я у списку Ради НО Майдан перед виходом на сцену. Будучи співголовою Ради, серед політиків відчуваю себе не на своєму місці. Вважаю, що на моєму місці має бути політик такого ж рівня, як інші політики», – заявила співачка.