У яких випадках потрібні проточні бойлери та як їх вибрати


Через перебої з подачею гарячої води в системі централізованого водопостачання традиційний накопичувальний водонагрівач став необхідною частиною багатьох домівок. Також їм часто користуються на дачах, у заміських будинках.

Але бувають випадки, коли його встановлення неможливе або не має сенсу. Тоді на допомогу приходить проточний бойлер. Що це за випадки та що враховувати, вибираючи цей прилад, розповімо далі.

Коли потрібен водонагрівач

На відміну від звичайного бойлера проточний не має резервуара. Вода в ньому не накопичується, а нагрівається безпосередньо перед використанням, в момент проходження через прилад. Завдяки компактному розміру не треба шукати для нього спеціальне місце, він поміститься в будь-якому. Найчастіше проточний водонагрівач встановлюють для використання:

у міській квартирі під час періодичних відключень гарячої води;

у заміських будинках і на дачах у літній період;

у великих родинах, якщо неможливо підібрати накопичувальний бойлер необхідного об’єму;

у комерційних підприємствах, закладах громадського харчування, де є постійна потреба в гарячій воді для обслуговування відвідувачів.

Який вибрати

Існує багато модифікацій проточного водонагрівача. При його виборі орієнтуйтесь на те, для чого він вам потрібен. Звертайте увагу на наступні моменти, збираючись купити бойлер в інтернет-магазині:

Потужність. Чим більше точок водороздачі, тим потужнішим має бути прилад. Для будинків старої забудови зі слабкою проводкою обирайте прилад не більш ніж на 6 кВт.

Продуктивність. Вимірюється в літрах за хвилину, залежить від потужності. Для миття рук достатньо 3 л/хв, щоб вимити посуд, необхідно близько 5 л/хв, а прийняття душу потребує не менш 8 л/хв.

Тип управління. Для обслуговування однієї точки підійде гідравлічний (механічний) водонагрівач. Для душу краще прилад з електронними датчиками, які швидко реагують на зміну умов і зроблять процедуру більш комфортною.

Особливості функціонування. Беріть напірні моделі, якщо хочете, щоб гаряча вода була одночасно у всьому помешканні. Для одного крана можна взяти безнапірний бойлер.

Додаткові можливості. Серед них: захист від перегріву, стрибків напруги, різкого збільшення тиску, нальоту та осаду, автоматична деактивація у разі припинення подачі води. Вони спрощують і роблять безпечнішим використання приладу.

У багатьох випадках вирішити проблему відсутності гарячої води здатні традиційні накопичувальні водонагрівачі. Але у великих родинах, маленьких приміщеннях, літніх дачах, комерційних підприємствах та у разі нетривалої відсутності гарячого водопостачання є сенс у використанні проточного бойлера. Обираючи його, варто орієнтуватись на показники потужності, продуктивності, тип управління та особливості функціонування.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!