У Японії троє політиків два дні носили штучні животи, щоб підтримати вагітних жінок


У Японії троє членів Ліберально-демократичної партії вирішили два дні носити штучні 7-кілограмові животи, щоб показати державним чиновникам, із якими проблемами стикаються вагітні жінки.

Як передає Громадське, про це пише Vice.

Так, у межах акції чоловіки щодня одягали важку куртку, яка імітувала живіт вагітних жінок. У цих куртках вони ходили на роботу, відвідували магазини і займалися домашніми справами. Політики зняли цей тягар лише один раз — під час відвідування засідання уряду.

Учасник експерименту Масанобу Огура заявив, що відчуваючи і уявляючи болі, які переживають вагітні жінки, він зможе «допомогти полегшити деякі труднощі вагітності».

Споживайте свідомо, читайте незалежних

Корисна їжа часто дорожча, ніж фастфуд, але за неї ваш організм буде вдячний значно більше. Якісна інформація теж коштує грошей. Підтримайте hromadske

Однак знашлися і критики такої акції. Так, консультантка з питань кар'єри Асака Ніхару заявила, що цей експеримент є всього лиш «спектаклем», якщо політики не робитимуть реальних дій для підтримки вагітних жінок.

«В Японії багато вагітних жінок, які не можуть нормально харчуватися і потребують кращої підтримки. Ці урядові чиновники не мають просто брати участь в "експерименті з вагітності" — вони також мають робити все можливе, щоб допомогти цим жінкам», — сказала Ніхару.

Vice пише, що в Японії домагання і дискримінація вагітних жінок на робочому місці є особливо поширеними. Через це уряд, в якому домінують чоловіки, звинувачують в тому, що він не враховує потреби жінок під час ухвалення рішень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!