У ЗОШ №28 Івано-Франківська навчається майбутній начальник освітян області


Такий висновок зробив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко відвідавши колишній інтернат.

Сьогодні в Україні важливим дискусійним питанням є обговорення можливостей навчання дітей з особливими потребами в классах разом з здоровими. В цієї позиції вистачає як прихильників так і противників.

Спілкуючись з учнями Івано-Франківської школи Юрій Павленко запитав у дітей їхню думку на це питання і був дуже вражений гуманністю та людяністю дітей.

«Діти з вадами, мають такі самі права на освіту як і ми» -  впевнено відповіла на питання Уповноваженого Президента з прав дитини учениця 5-Б класу Ліля Басіста.

Саме ці слова, на думку Юрія Павленка, потрібно донести  до керівників управління освіти, оскільки позиція дівчинки говорить сама за себе про відношення до особливих дітей серед однолітків.

Під час візиту посадовець активно спілкувався з дітьми, цікавився їхнім навчальним процесом, також оглянув навчальний заклад  та приміщення в яких вони займаються.

« Як на мене Івано-Франківська школа №28 є символічною з точки зору того, як змінюється соціальна політика, як змінюється ставлення до дитини в Україні, - зазначив Юрій Павленко. - Ще декілька років тому це була школа-інтернат, дітей сиріт та дітей з кризових сімей, а на сьогоднішній день в Івано-Франківській області зникла потреба такого інтернатного закладу оскільки, 87% дітей сиріт вже виховуються в повноцінних сім’ях».

На останок Юрій Павленко додав, що у повній мірі підтримує сьогодні дії голови обласної адміністрації Михайла Вишиванюка по модернізації, реформуванні інтернатних закладів відповідно до потреб громади Івано-Франківська.