Угода про регіональний розвиток Івано-Франківщини виконується лише на 25%


У 2013 році Кабмін, згідно Угоди, мав виділити кошти на будівництво в Івано-Франківську об’їздної дороги та моста через річку Бистриця Солотвинська.

6 жовтня 2010 року, перебуваючи з робочою поїздкою в Івано-Франківську, Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов за дорученням Уряду підписав Угоду щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області між Кабінетом Міністрів України та Івано-Франківською обласною радою.

Угода щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області містить дев’ять основних заходів за трьома пріоритетними напрямами спільної діяльності: реструктуризація промислового комплексу для підвищення екологічної безпеки регіону; розбудова і модернізація транспортної та соціальної інфраструктури; запобігання виникненню надзвичайних екологічних ситуацій.

Орієнтовний обсяг фінансування, передбачений Угодою, перевищує 1 мільярд гривень, з яких майже 600 мільйонів гривень – за рахунок коштів державного бюджету, понад 230 мільйонів гривень – кошти місцевих бюджетів і понад 220 мільйонів гривень – «інші джерела».

Серед заходів, передбачених підписаною Угодою, завершення реструктуризації об’єктів хімічного виробництва, зокрема повернення в державну власність калійного заводу у Калуші, проведення пошуково-розвідувального буріння на території Коломийської газоносної площі, завершення об’їзних доріг в містах Болехів, Рогатин, Заболотів, Івано-Франківськ, модернізація міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ», будівництво нового об’їзного моста через річку Бистриця Солотвинська в обласному центрі.

Обіцяли, що будуть також виконані роботи з будівництва гірських доріг, доступного житла, упередження надзвичайних екологічних ситуацій.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» народний депутат України, екс-голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, ця Угода виконується лише на 20-25%.

За словами Сича, у 2013 році Кабмін, згідно Угоди, мав виділити кошти на будівництво в Івано-Франківську об’їздної дороги та моста через річку Бистриця Солотвинська. Проте кошти досі не виділені.

«Просто хотіли попіаритися, як Уряд сильно дбає за Прикарпаття», - говорить Олександр Сич.