Україна переходить на літній час: коли і на скільки переводити стрілки годинника


Переведення годинників в Україні проводиться двічі на рік - на зимовий та літній час. 2024 не стане винятком. У ніч проти 31 березня 2024 року в Україні відбудеться перехід на літній час.

Згідно постанови Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України" зміна часу відбувається двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а кожної останньої неділі жовтня – на зимовий.

Таким чином, 31 березня о третій годині ночі за київським часом буде запроваджено літній час шляхом переведення годинникової стрілки на одну годину вперед. Гаджети цей перехід зроблять автоматично.

Як зазначили в Мінекономіки, природним для України є час, який діє взимку, адже він відповідає географічному положенню країни. А ось перехід на літній час проводиться для того, щоб світлий час доби використовувався ефективніше.

Щоб переведення годинника пройшло легше, фахівці рекомендують налагодити режим харчування, не вживати напої з кофеїном, а також постаратися перейти на новий режим поступово - відсуваючи на 10-20 хвилин час пробудження та засинання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!