Україна, Росія, ОБСЄ та бойовики зібралися в Соледарі. Йдуть перемовини


Представники Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню проводять переговори у Соледарі.

Про це інформує прес-служба Генерального штабу ЗСУ, пише Укрінформ.

"У м. Соледарі Донецької області тривають переговори учасників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (від України — генерал-майор Олександр Розмазнін, спостережної місії ОБСЕ та Російської Федерації — генерал-майор Олександр Вязніков) за участю представників "ЛНР" Дейнего та "ДНР" Пушиліна", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі заявили, що представники другої сторони не сприяють об’єктивному висвітленню подій навколо Дебальцевого, блокують виїзд представників місії ОБСЕ, посилаючись на неможливість убезпечити спостерігачів.

"При цьому команди на припинення штурмових дій та припинення вогню представники "ЛНР" та "ДНР" своїм поплічникам не віддають, обгрунтовуючи свої дії відсутністю зв’язку з передовими підрозділами та відсутності підзвітності керівникам самопроголошених республік", - зазначили у прес-службі.

Викликають подив українських військових і заяви бойовиків, які звинувачують сили АТО в обстрілах міста Дебальцево.

Після настання режиму припинення вогню бойовики самі визнали, що вони його порушили. Зокрема представник "міноборони" терористів "ДНР" Басурін особисто заявляв про те, що бойовики не припинили обстріли Дебальцевого і мають право його обстрілювати оскільки це, на його думку, "їхня" територія.

Дана заява була оприлюднена на фоні того, що достеменно відомо, що в місті знаходиться близько 5 тисяч мешканців. Одночасно терористи заявляють, що вони не обстрілюють міста з мирними жителями.

"Командування АТО уважно ставиться до спостережної місії ОБСЕ. Всі пересування міжнародних спостерігачів погоджуються з командуванням, і українські підрозділи своєчасно інформуються про рух місії", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі підкреслюють, що українські бійці діють в рамках мінських домовленостей.