Українець переміг російського боксера в фіналі кваліфікаційного турніру на Олімпіаду


В фіналі європейського кваліфікаційного турніру, який проходить в Парижі, лідер збірної України з боксу Олександр Хижняк переміг росіянина Гліба Бакши. Спортсмени виступали у ваговій категорії до 75 кг. Український боксер здобув перемогу роздільним рішенням суддів.

Відзначимо, що Бакши - уродженець Сімферополя. В період з 2010 по 2014 він виступав під егідою різних збірних України. Пізніше став представляти на змаганнях Росію. Для Хижняка це вже не перша перемога над Бакши. Раніше полтавчанин вже доводив свою перевагу над сімферопольцем на Європейських іграх в Мінську в 2019 році.

Як повідомляє інтернет-видання Metaratings, на турнірі в французькій столиці розігруються останні путівки на Олімпіаду в Токіо. Українець вже має квиток до Японії, проте, ця перемога додасть йому очок, загальна сума яких буде впливати на посів на Олімпіаді-2020. Всього ж Україна завоювала чотири ліцензії.

Олександр є чемпіоном світу 2017 року і переможцем Європейських Ігор-2019. Також українець виборов золото на домашньому чемпіонаті Європи в Харкові в 2017 році.

В 2019 році полтавчанин не зміг захистити світовий титул, так як Україна бойкотувала ЧС в Росії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!