Українка стала абітурієнткою одразу 17-ох іноземних університетів


Українці все активніше вступають в європейські ВНЗ і ситуація в країні впливає на ріст тенденції. До того ж є вже й свої рекордсмени.
Киянка Галина Палійчук стала абітурієнткою одразу 17-ох іноземних університетів,  пишуть "Вести".  Секрет її успіху в тому, що вона не боялася їх "штурмувати", а також в листах розповідала не тільки про те, яка розумна, а ще й про те, що має активну життєву позицію. Саме це, на її думку, й покорило європейських викладачів.
 
Всі вузи, в які Галина намагалася вступити входять в рейтинг ТОП-200 кращих ВНЗ світу. 
І вже цієї осені вона поїде вчитися в Швецію.
 
"Минулої осені я ходила на освітні виставки, де мене лякали, що в іноземний університет вступити майже нереально. І тому я вирішила спробувати свої сили в якомога більшій кількості закладів - відправила документи в одинадцять англійських ВНЗ (University of York, University of Liverpool, University of East London та ін.), три нілерладські й по одному в Угорщині, Франції і Швеції. Спочатку не сподівалася вступити, але потім почали приходити листи, що мене приймають. У трьох з них мені надавали стипендію, а в деяких - знижку на навчання.  Вибрала швецький Lund University», - розповіла дівчина.
За словами Галини, вимоги у всіх університетах були схожі - переклад диплому, два рекомендаційні листи, мотиваційний лист (чому вибрала саме їхній їхній ВНЗ і їхню програму) і міжнародний сертифікат про знання англійської мови.
 
"До екзамену з англійської можна підготуватися і вдома. Та, як на мене, краще готуватися за міжнародними системами тестування. Я вибрала IELTS. Ще в Європі є дуже важливою ваша активна громадянська позиція і участь у соціальних проектах. Наприклад, я - автор кримінального кодексу для дітей в картинках, а також веду дискусійний клуб для молоді", - каже дівчина.
 
 Мрія Галини - працювати представником України в ООН.