Українські підрозділи вивели з Авдіївки - Головнокомандувач Сирський


Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський заявив про рішення повністю вивести українські війська з Авдіївки Донецької області.

Своє рішення він пояснив необхідністю зберегти життя військовослужбовців і перевести їх на більш вигідні рубежі.

"Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах. Наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, нанесли ворогу значні втрати в живій силі та техніці. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо. СЛАВА УКРАЇНІ!",- написав Головнокомандувач.

Близько 3 години ночі командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський відзвітував, що всі українські підрозділи покинули Авдіївку.

"Відповідно до отриманого розпорядження, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах", - сказав генерал.

До теми: Сили оборони для збереження життів відійшли з позиції "Зеніт" в Авдіївці – Тарнавський

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!