«Укрнафта» застосувала нову технологію та підвищила видобуток нафти на одному із родовищ Прикарпаття


Фахівці «Укрнафти» вперше за всю історію компанії застосували сучасну технологію, щоб оптимізувати системи підтримання пластового тиску. Результатом стало зростання дебіту нафти на дослідній ділянці одного із західних родовищ компанії на майже 17%.

Для підвищення нафтовіддачі застосували потоковідхилюючу технологію із застосуванням зшитих полімерних систем.

В лютому 2024 року на одному з родовищ Івано-Франківщини фахівці управління підвищення нафтовіддачі департаменту розробки родовищ вперше застосували для оптимізації системи підтримання пластового тиску потоковідхилюючу технологію з застосуванням зшитих полімерних систем.
 
Йдеться про закачування у нагнітальну свердловину полімерної композиції, щоб блокувати промиті зони від нагнітальних до видобувних свердловин та залучити попередньо не охоплені ділянки покладу.
 
В нагнітальну свердловину закачали 130 кубометрів зшитої полімерної композиції.
 
Протягом двох місяців фахівці проводили моніторинг і зафіксували зменшення обводненості, а також збільшення дебіту в реагуючих видобувних свердловинах.
 
Загальний приріст дебіту нафти по даному об’єкту досліджень склав 16,9 %.
 
Щоб збільшити видобуток нафти, заплановане впровадження цієї технології на родовищах усіх структурних підрозділів «Укрнафти» — об'єкти вже визначені, реагенти закуплені.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!