Унаслідок бойових дій біля Мар’їнки загинув мирний житель, 4 поранені – МВС


Унаслідок бойових дій біля Мар’їнки загинув один мирний житель, ще четверо поранені.

Про це повідомляє прес-служба МВС в Донецькій області. пише радіо свобода

«Станом на 16.00 відомо про загиблого чоловіка 1975 року народження, поранено жителя Мар’їнки 1965 року. Він доставлений з осколковими пораненнями до лікарні Курахового», – йдеться у повідомленні. 

Раніше повідомлялось про трьох поранених цивільних. 

Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив про 7 поранених українських військових у результаті бойових дій біля Мар’їнки. 

У штабі АТО заявили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО у районі Мар’їнки і Красногорівки, в тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

За даними штабу АТО, атаки бойовиків продовжуються. 

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки. Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міністерства оборони ДНР» заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу». Сепаратисти заявляють про 15 загиблих зі свого боку, також про щонайменше 60 поранених цивільних.