В Австралії присплять голуба, який випадково залетів туди зі США


Міністерство сільського господарства Австралії має намір зловити й приспати гоночного голуба з кличкою Джо, який випадково пролетів 13 тисяч кілометрів зі США до Австралії й тим самим порушив заборону на перельоти між державами.

Про це пише Громадське.

У своїй заяві міністерство пояснює, що перебування птаха в Австралії «може поставити під загрозу продовольчу безпеку й популяцію диких птахів» у країні. «Він [голуб] є прямим ризиком для біологічної безпеки», — цитує заяву відомства The Associated Press.

Секретар Національної асоціації голубів Австралії Бред Тернер пояснює: ці птахи справді можуть переносити хвороби, а тому рішення про приспання голуба є цілком виправданим. Асоціація також висловила підтримку рішення міністерства.

Житель австралійського міста Мельбурн Кевін Селі-Берд 12 січня знайшов голуба — як з’ясувалося, ідеться про Джо — у своєму дворі. Птах був виснажений, тому чоловік дав йому трохи їжі та води. Голуб відтоді лишився у дворі Селі-Берда.

«Може, через те, що я йому дав трохи їжі і йому було де пити, він вирішив, що це його дім», — припустив австралієць у розмові з The Associated Press. Селі-Берд розповів виданню, що намагався вийти на власника голуба, але поки що марно.

Чоловік повідомив про голуба управлінню з дотримання карантину Австралії. Пізніше його представники зв’язалися з ним і попросили допомогти зловити птаха.

Як саме голуб із кличкою Джо потрапив зі США до Австралії, поки незрозуміло. Відомо, що він брав участь у перегонах в американському штаті Ореґон, які відбулися наприкінці жовтня, а після цього зник.

Експерти припускають, що голуб міг потрапити на судно, яке йшло зі США до Австралії, або ж насправді самотужки подолав приблизно 13 тисяч кілометрів через Тихий океан. Поки що найдовший зафіксований переліт голуба становить 11 600 кілометрів. Він відбувся ще в 1931 році й тривав 24 дні.

Подібний випадок в Австралії був у 2015 році. Тоді ще подружжя Джонні Деппа й Ембер Герд незаконно провезли в країну двох йоркширських тер’єрів. Влада країни зобов’язала акторів або вислати собак протягом 50 годин, або дозволити їх приспати. Депп і Герд обрали перший варіант і вибачилися.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!